AZERBAYCANLI ALBAY MİRDAMAD AZİZOV’DAN TÜTÜNCÜ’YE ZİYARET

137

AZERBAYCANLI ALBAY MİRDAMAD AZİZOV’DAN TÜTÜNCÜ’YE ZİYARET

Birleşmiş Milletler Uluslararası İnsan Haklarını Koruma Teşkilatı Orta Asya Sorumlusu Albay Mirdamad Azizov, Türkmeneli Dernekler Federasyonu başkanı Mehmet Tütüncü’yü makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede Azerbaycan ve Türkmeneli arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve iki kardeş toplumun dostluk münasebetlerinin artırılması ele alındı ve bir takım ortak etkinlikler karara bağlandı.

Çok samimi bir ortamda geçen görüşmede iki soydaş toplumu arasındaki kültür, insan haklar, eğitim, spor ve diğer alanlardaki etkinliklerin olması gereken seviyeye çıkarılması için daha aktif işbirliğinin yapılması yönünde mutabakata varıldı.

Görüşme sonunda Albay Azizov tarafından Tütüncü’ye Beynelhalk İnformasiya Uluonder Fahri Diploması ve kendisinin İngilizce kaleme aldığı The Iron Fist That Sounds To The World adlı kitabını hediye etti.

Mehmet Tütüncü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Albay Azizova Türkmeneli Bayrağını hediye ederek tüm Can Azerebaycan halkına sevgi ve selamlarını illetti.

CİPDH-FD.